Circulair & Modulair
huisvesten 

 
Voor de markt zorg 
 
Circulair & Modulair huisvesten
Voor de markt zorg
 
 

Onbezorgde woonzorg met een hoge belevingswaarde

Onbezorgde woonzorg met een hoge belevingswaarde
 

Wanneer zorg nodig is veranderen ook de woonbehoeften. Wij bij Hodes zien zorg als een aanvulling op wonen. Zo wordt wonen ook ontzorgen. Voor zorginstellingen, woningcorporaties en projectontwikkelaars ontwerpen, realiseren en beheren we zorghuisvesting waarin u de zorg goed kunt faciliteren. Daarnaast ontwerpen, bouwen en plaatsen we voor gemeenten en particulieren ook sanitairruimtes en zorgkamers bij de mensen in de tuin. 

Hét modulaire en circulaire woningconcept 

Hodes Huisvesting heeft haar jarenlange kennis en ervaring in flexibel, duurzaam en betaalbaar huisvesten doorvertaald in haar eigen ontwikkelde circulaire en modulaire bouwconcept. Circulariteit loopt bij Hodes over drie lijnen; Hoe we de prefab elementen in onze modules assembleren, hoe we omgaan met energiebronnen en hoe we duurzame grondstoffen toepassen. Zoals we beschrijven in onze missie willen we elke dag opnieuw bijdragen aan betere huisvesting voor mens & aarde. Om die reden is circulariteit ook opgenomen in ons DNA. Bekijk hier de Hodes DNA Brochure.

Maak kennis met de Hodes zorgproducten!
Slim, snel en permanent flexibel 

De kern van ons hoogwaardige modulaire bouwconcept? Prefab elementen die we ultrasnel en onder geconditioneerde omstandigheden assembleren in onze fabriek. Doordat we droge verbindingen gebruiken kunnen we de modules snel en eenvoudig in elkaar zetten én weer uit elkaar halen. In de basis hebben de modules voor onze zorghuisvesting drie afmetingen: 3600x6000 mm, 3600x7500 mm en 3600x9000 mm met een plafondhoogte van 2600 mm. Maatwerk (binnen onze kaders) is ook mogelijk. De maximale moduleafmeting is 4800x10500 mm, de maximale plafondhoogte is 3200 mm. Wilt u de huisvesting graag vrij kunnen indelen voor bijvoorbeeld kantoorruimtes? Daarvoor bieden we u twee moduleafmetingen; 3000x6000 mm en 3300x6600 mm. Met een vrije overspanning en een maximale plafondhoogte van 2950 mm. We bouwen de woningen op uit één of meerdere modules. Dat kan vrijstaand, grondgebonden en tot een hoogte van drie bouwlagen. U kunt uw woningen eenvoudig vergroten, verkleinen, veranderen, verplaatsen en verwijderen: permanente flexibiliteit!

De individuele zorgproducten die we bij particulieren in de tuin of aansluitend aan de bestaande woning plaatsen hebben hun eigen maatvoeringen. Dit omdat de beschikbare ruimte vaak beperkt is. De maten voor de sanitairruimte zijn 3300x2500 mm en voor de zorgkamer 3300x6000 mm / 3300x7500 mm. Allemaal met een plafondhoogte van 2600 mm. 

 
Wilt u meer informatie over Hodes? 
 
Meer informatie over Hodes?

 

 


Aangename beleving, lange levensduur

De trillingsarme en geluiddempende vloerelementen zijn opgebouwd uit een stalen frame met hoogwaardige isolatie en een 90 mm betonvloer. Zo bent u verzekerd van een hoge belevingswaarde en een lange levensduur. Voor de buitenwanden en de plafond- en dakelementen maken we gebruik van bijzonder duurzame houtskeletbouw. In de basis bieden we woningen aan die voldoen aan de normen van het permanente Bouwbesluit: met hoge isolatiewaarden en standaard luchtdicht. Desgewenst kunnen we de isolatiewaarden verlagen conform de eisen van het tijdelijke Bouwbesluit. Dit geldt ook voor de toe te passen installaties. In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag over alle mogelijkheden.

Onbezorgde woonzorg met een hoge belevingswaarde

Bij Hodes kiest u voor circulaire huisvesting zonder creatieve beperkingen. U bepaalt zelf de indeling, afwerking en uitstraling van de woning. Ook de gebruiksperiode bepaalt u zelf. Samen stellen we de prestatie-eisen vast. Al in de ontwerpfase denken we kritisch na over de kosten voor aankoop, onderhoud en verbruik. Wilt u liever huren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo bent u altijd verzekerd van betaalbare huisvesting met een goede toekomstwaarde. 

Architectuur op maat

Hodes werkt veel samen met LKSVDD Architecten. Binnen ons bouwconcept vertalen zij uw wensen naar een duurzaam ontwerp dat past bij de omgeving en de eisen van de overheid. Inclusief zaken als verlichtingssystemen, alarmering en beveiliging: alles op maat en naar uw persoonlijk wensen Ook hebben we ruime ervaring met specifieke normen & eisen voor zorghuisvesting. Geef de gevel de uitstraling die u wilt: met bijvoorbeeld houten of  circulaire steenachtige gevelbekleding. We ontwerpen integraal in BIM zodat de ontwerpkosten minimaal zijn. Werkt u liever met uw eigen architect? Ook dat is mogelijk.

We regelen alles voor u

Als proactieve aanbieder van zorghuisvesting volgen we uw wereld aandachtig. We zijn goede op de hoogte van de wetgeving en veranderende vragen, trends en  verwachtingen. We geven u vrijblijvend en snel een prijsindicatie (inclusief ontwerp en technische omschrijving) waarop u uw budget kunt toetsen. Past de prijsindicatie binnen uw budget? Dan werken we het plan graag verder voor u uit op basis van onze ontwerpovereenkomst. We regelen alles voor u: de sonderingen, het ontwerp, de constructeur en de adviseurs, de aanvraag voor de nutsaansluitingen en de omgevingsvergunning. We werken in de volgende stappen: schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en technisch ontwerp. In de ontwerpfase wordt u deskundig begeleid door onze ontwerpleider. Bij elke stap wordt ook de prijs geactualiseerd. We zijn geen aannemer of bouwer, maar een totaalaanbieder waarvan u een proactieve bijdrage mag verwachten. Na het ondertekenen van de realisatieovereenkomst maken we het uitvoeringsontwerp en dragen we de werkzaamheden intern over aan onze projectleider realisatie. In nauw overleg met u bereidt hij het project voor en geeft hij leiding aan de realisatie. De bouwoverlast op locatie blijft beperkt tot een minimum zodat de omgeving minimale hinder ondervindt. Hodes heeft de nodige kennis en ervaring opgebouwd in UAV-gc trajecten en is ISO- en VCA-gecertificeerd: erkende standaarden voor kwaliteit en veiligheid in elke fase van onze samenwerking.    
 

Zorgprojecten 
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer   I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl