Thuis blijven wonen met alle zorgfaciliteiten die u nodig heeft

Thuis blijven wonen met alle zorgfaciliteiten die u nodig heeft

Wanneer uw gezondheid verandert, veranderen ook uw woonbehoeften. Met de Hodes Zorgkamer heeft u in korte tijd alle gewenste voorzieningen aan huis, afgestemd op uw wensen en zorgbehoeften. Wij regelen alles: van het aanvragen van de benodigde vergunningen en de contacten met de gemeente tot het grondwerk en de complete installatie. Zo kunt u ondanks uw beperking of ziekte, gemakkelijk blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving.

Wat is de Hodes Zorgkamer

De Hodes Zorgkamer is een extra slaapkamer met badkamer die wordt gekoppeld aan de begane grond van uw woning. De Hodes Zorgkamer heeft een eigentijdse, moderne uitstraling en is verkrijgbaar als een eenpersoons (22m2) en tweepersoons (28m2) variant. Wanneer de ruimte beperkt is kan ook de Hodes Sanitairruimte (10m2) geplaatst worden.

Wat is de Hodes Zorgkamer

De Hodes Zorgkamer is een extra slaapkamer met badkamer die wordt gekoppeld aan de begane grond van uw woning. De Hodes Zorgkamer heeft een eigentijdse, moderne uitstraling en is verkrijgbaar als een eenpersoons (22m2) en tweepersoons (28m2) variant. Wanneer de ruimte beperkt is kan ook de Hodes Sanitairruimte (10m2) geplaatst worden.

Inclusief zorg-voorzieningen

We kunnen de Hodes Zorgkamer uitrusten met alle zorgvoorzieningen
die u nodig heeft. De zorgkamer heeft geen drempels en is voorzien van mindervaliden sanitair. Heeft u een tillift nodig? Dan nemen we die ook op in uw zorgkamer. Door onze jarenlange ervaring in de zorghuisvesting begrijpen we precies wat u nodig heeft.

 

Inclusief zorg-voorzieningen

We kunnen de Hodes Zorgkamer uitrusten met alle zorgvoorzieningen die u nodig heeft. De zorgkamer heeft geen drempels en is voorzien van mindervaliden sanitair. Heeft u een tillift nodig? Dan nemen we die ook op in uw zorgkamer. Door onze jarenlange ervaring in de zorghuisvesting begrijpen we precies wat u nodig heeft.

Zonder overlast

De Hodes Zorgkamer is een vaste module die we in onze fabriek in elkaar zetten. Na een korte voorbereidingstijd monteren we de zorgkamer
binnen een paar dagen aan uw woning. Zo kunt u snel gebruikmaken van uw zorgkamer en is er nauwelijks overlast rondom uw woning. Na de zorgperiode kunnen we de zorgkamer ook gemakkelijk weer weghalen en herstellen we uw woning en de tuin in de oorspronkelijke staat.

 

Zonder overlast

De Hodes Zorgkamer is een vaste module die we in onze fabriek in elkaar zetten. Na een korte voorbereidingstijd monteren we de zorgkamer binnen een paar dagen aan uw woning. Zo kunt u snel gebruikmaken van uw zorgkamer en is er nauwelijks overlast rondom uw woning. Na de zorgperiode kunnen we de zorgkamer ook gemakkelijk weer weghalen en herstellen we uw woning en de tuin in de oorspronkelijke staat.

 

 

Vergoeding uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

In veel gevallen hoeft u de kosten voor een zorgkamer niet (volledig) zelf te betalen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. De gemeente waarin u woont is verantwoordelijk voor de ondersteuning vanuit de Wmo. Bijvoorbeeld als het gaat om het aanpassen van uw huis als uw gezondheid, of die van één van uw gezinsleden, daarom vraagt. In veel gevallen wordt het plaatsen van een zorgkamer (voor een deel) vanuit de Wmo vergoed.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een zorgkamer vanuit de Wmo? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Vergunning en regels voor het plaatsen van een Zorgkamer

Voor het plaatsen van een Zorgkamer op eigen terrein heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer nodig en zijn de regels eenvoudig. Als u bij Hodes een Zorgkamer koopt of huurt, begeleiden onze adviseurs de eventuele vergunningsaanvraag en het contact met uw gemeente.

Een zorgkamer moet, net als alle andere bouwwerken, voldoen aan het bouwbesluit dat door de overheid is opgesteld. In het bouwbesluit staan voorschriften voor de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. De zorgkamers van Hodes voldoen aan de eisen van tijdelijk bouwbesluit.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl