Thuis wonen met een zorgunit aan huis

Thuis wonen met een zorgunit aan huis

Wanneer je gezondheid verandert, veranderen ook je woonbehoeften. Met de Hodes Zorgkamer heb je in korte tijd alle gewenste voorzieningen aan huis, afgestemd op je wensen en zorgbehoeften. Wij regelen alles: van het aanvragen van de benodigde vergunningen en de contacten met de gemeente tot het grondwerk en de complete installatie. Zo kun je ondanks je beperking of ziekte toch gemakkelijk blijven wonen in je eigen, vertrouwde omgeving.

Wat is de Hodes Zorgkamer

De Hodes Zorgkamer is een extra slaapkamer met badkamer die wordt gekoppeld aan de begane grond van je woning. De zorgunit heeft een eigentijdse, moderne uitstraling en is verkrijgbaar als een eenpersoons (20m2) en tweepersoons (25m2) zorgunit. Wanneer de ruimte beperkt is kunnen we in plaats van de Hodes Zorgkamer ook alleen de Hodes Sanitairruimte (8m2) plaatsen.

Wat is de Hodes Zorgkamer

De Hodes Zorgkamer is een extra slaapkamer met badkamer die wordt gekoppeld aan de begane grond van je woning. De zorgunit heeft een eigentijdse, moderne uitstraling en is verkrijgbaar als een eenpersoons (20m2) en tweepersoons (25m2) zorgunit. Wanneer de ruimte beperkt is kunnen we in plaats van de Hodes Zorgkamer ook alleen de Hodes Sanitairruimte (8m2) plaatsen.

Wonen met zorgvoorzieningen

We kunnen de Hodes Zorgkamer alle zorgvoorzieningen geven die je nodig hebt. De zorgkamer heeft geen drempels en het sanitair is geschikt voor mindervaliden. Heb je een tillift nodig? Dan kunnen we deze plaatsen in de zorgkamer. Door onze jarenlange ervaring in de zorghuisvesting begrijpen we precies waar je behoefte aan hebt.

 

Wonen inclusief zorgvoorzieningen

We kunnen de Hodes Zorgkamer alle zorgvoorzieningen geven die je nodig hebt. De zorgkamer heeft geen drempels en het sanitair is geschikt voor mindervaliden. Heb je een tillift nodig? Dan kunnen we deze plaatsen in de zorgkamer. Door onze jarenlange ervaring in de zorghuisvesting begrijpen we precies waar je behoefte aan hebt.

Plaatsing zonder overlast

De Hodes Zorgkamer is een vaste unit die we in onze fabriek in elkaar zetten. Na een korte voorbereidingstijd monteren we de zorgkamer binnen een paar dagen aan je woning. Zo kun je je zorgkamer snel gebruiken en is er nauwelijks overlast rondom de woning. Na de zorgperiode kunnen we de zorgkamer ook gemakkelijk weer weghalen en brengen we de woning en de tuin weer terug in de oorspronkelijke staat.

 

Plaatsing zonder overlast

De Hodes Zorgkamer is een vaste unit die we in onze fabriek in elkaar zetten. Na een korte voorbereidingstijd monteren we de zorgkamer binnen een paar dagen aan je woning. Zo kun je je zorgkamer snel gebruiken en is er nauwelijks overlast rondom de woning. Na de zorgperiode kunnen we de zorgkamer ook gemakkelijk weer weghalen en brengen we de woning en de tuin weer terug in de oorspronkelijke staat.

 

 

Vergoeding uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

In veel gevallen hoeft u de kosten voor een zorgkamer niet (volledig) zelf te betalen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. De gemeente waarin u woont is verantwoordelijk voor de ondersteuning vanuit de Wmo. Bijvoorbeeld als het gaat om het aanpassen van uw huis als uw gezondheid, of die van één van uw gezinsleden, daarom vraagt. In veel gevallen wordt het plaatsen van een zorgkamer (voor een deel) vanuit de Wmo vergoed.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een zorgkamer vanuit de Wmo? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Vergunning en regels voor het plaatsen van een Zorgkamer

Voor het plaatsen van een Zorgkamer op eigen terrein heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer nodig en zijn de regels eenvoudig. Als u bij Hodes een Zorgkamer koopt of huurt, begeleiden onze adviseurs de eventuele vergunningsaanvraag en het contact met uw gemeente.

Een zorgkamer moet, net als alle andere bouwwerken, voldoen aan het bouwbesluit dat door de overheid is opgesteld. In het bouwbesluit staan voorschriften voor de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. De zorgkamers van Hodes voldoen aan de eisen van tijdelijk bouwbesluit.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl