Onze aanpak

Onze aanpak
 

Hodes Huisvesting vertaalde haar jarenlange ervaring in flexibel, duurzaam en betaalbaar huisvesten naar een eigen circulair en modulair concept voor woningen en gebouwen. Volwaardige circulariteit loopt bij Hodes over drie lijnen:

  1. De droge en losmaakbare technieken waarmee we de prefab elementen assembleren in onze modules;
  2. De manier waarop we energiebronnen inzetten;
  3. De zorgvuldige toepassing van duurzame grondstoffen;

Onze missie: Elke dag opnieuw bijdragen aan betere huisvesting voor mens & aarde. Circulariteit is daarom onderdeel van ons DNA. 

 
    Het Hodes-DNA 
 

De techniek van Hodes

Modulaire en circulaire prefab elementen

De kern van ons modulaire en circulaire bouwconcept: prefab elementen die we onder geconditioneerde omstandigheden assembleren in onze fabriek. Doordat we droge verbindingen gebruiken kunnen we de modules snel en eenvoudig in elkaar zetten én weer uit elkaar halen. We kunnen de woningen en gebouwen eenvoudig vergroten, verkleinen, veranderen, verplaatsen en verwijderen: permanente flexibiliteit. De  woningen en gebouwen gaan mee met de veranderende omstandigheden, eisen en innovaties. 

Fluisterstille vloeren en isolerende wanden en daken

De trillingsarme en geluiddempende vloerelementen van onze woningen en gebouwen zijn opgebouwd uit een stalen frame met hoogwaardige isolatie en een 90 mm betonvloer. Voor de buitenwanden en de plafond- en dakelementen maken we gebruik van duurzame houtskeletbouw. In de basis voldoen onze woningen en gebouwen aan de normen van het permanente Bouwbesluit: met hoge isolatiewaarden en standaard luchtdicht. Desgewenst passen we de installatietechniek aan zodat ze voldoen aan de normen van het tijdelijk Bouwbesluit.

Samenwerken met Hodes

We regelen alles voor je  

We zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in je markt en geven je snel en vrijblijvend een prijsindicatie, inclusief ontwerp en technische omschrijving. Past de indicatie binnen je budget? Dan werken we het plan graag verder voor je uit op basis van onze ontwerpovereenkomst. We regelen alles voor je: de sonderingen, het ontwerp, de constructeur en de adviseurs, de aanvraag voor de nutsaansluitingen en de omgevingsvergunning.

Van schets tot oplevering

We werken in de volgende ontwerpstappen: Schetsontwerp, Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp, en Uitvoeringsontwerp. Tijdens het ontwerpproces controleren we bij elke stap ook wat de (eventuele) gevolgen zijn voor de prijs. In de eerste ontwerpfasen werk je nauw samen met onze Ontwerpleider.

Tijdens de bouw beperken we overlast op locatie tot een minimum zodat de omgeving minimale hinder ondervindt. Hodes is ISO- en VCA-gecertificeerd: erkende standaarden voor kwaliteit en veiligheid in elke fase van onze samenwerking.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer   I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl