Circulair & Modulair
huisvesten 

 
Voor de markt leren
 

Circulair & Modulair huisvesten

Voor de markt leren 
 
 

Comfortabel leren met een hoge belevingswaarde

Comfortabel leren met een hoge belevingswaarde
 

De educatieve sector kenmerkt zich door een hoge dynamiek. Regels en normen wijzigen, leerlingenaantallen veranderen. Voor onderwijsinstellingen, kinderopvangcentra en gemeenten bouwt Hodes multifunctionele accommodaties, schoolgebouwen en kinderdagverblijven. We bouwen nieuw, breiden bestaande locaties uit of verplaatsen onze bestaande gebouwen als dat nodig of wenselijk is.

Hét modulaire en circulaire huisvestingsconcept voor leren

Hodes Huisvesting heeft haar jarenlange kennis en ervaring in flexibel, duurzaam en betaalbaar huisvesten doorvertaald in haar eigen ontwikkelde circulaire en modulaire bouwconcept. Circulariteit loopt bij Hodes over drie lijnen; Hoe we de prefab elementen in onze modules assembleren, hoe we omgaan met energiebronnen en hoe we duurzame grondstoffen toepassen. Zoals we beschrijven in onze missie willen we elke dag opnieuw bijdragen aan betere huisvesting voor mens & aarde. Om die reden is circulariteit ook opgenomen in ons DNA. Bekijk hier de Hodes DNA Brochure.

Slim, snel en permanent flexibel 

De kern van ons hoogwaardige modulaire bouwconcept? Prefab elementen die we ultrasnel en onder geconditioneerde omstandigheden assembleren in onze fabriek. Doordat we droge verbindingen gebruiken kunnen we de modules snel en eenvoudig in elkaar zetten én weer uit elkaar halen. In de basis hebben de modules twee afmetingen: 3000x6000 mm en 3300x6600 mm. De ruimten hebben een vrije overspanning en een plafondhoogte van 2950 mm in de verblijfsruimtes. Maatwerk (binnen onze kaders) is ook mogelijk. We bouwen multifunctionele accommodaties, schoolgebouwen en kinderdagverblijven op uit één of meerdere modules. Dat kan tot een hoogte van drie bouwlagen. U kunt uw onderwijshuisvesting eenvoudig vergroten, verkleinen, veranderen, verplaatsen en verwijderen: permanente flexibiliteit!

Aangename beleving, lange levensduur

De trillingsarme en geluiddempende vloerelementen zijn opgebouwd uit een stalen frame met hoogwaardige isolatie en een 90 mm betonvloer. Vloerverwarming behoort tot de mogelijkheden. Zo bent u verzekerd van een hoge belevingswaarde, een lange levensduur, en kunt u in stilte ongestoord les geven. Voor de buitenwanden en de plafond- en dakelementen maken we gebruik van bijzonder duurzame houtskeletbouw. Door de niet-dragende binnenwanden kunnen we de volledige binnen afbouw flexibel inrichten. In de basis bieden we huisvesting aan die voldoet aan de normen van het permanente Bouwbesluit: met hoge isolatiewaarden en standaard luchtdicht. Desgewenst kunnen we de isolatiewaarden verlagen conform de eisen van het tijdelijke Bouwbesluit. Dit geldt ook voor de toe te passen installaties. In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag over alle mogelijkheden.

 
Wilt u meer informatie over Hodes?
 
 
Meer informatie over Hodes?

 

 


Comfortabel leren met een hoge belevingswaarde

Bij Hodes kiest u voor circulaire huisvesting zonder creatieve of functionele beperkingen. U bepaalt zelf de indeling, afwerking en uitstraling van uw multifunctionele accommodatie, schoolgebouw of kinderdagverblijf. Ook de gebruiksperiode bepaalt u zelf. Samen stellen we de prestatie-eisen vast. Al in de ontwerpfase denken we kritisch na over de kosten voor aankoop, onderhoud en verbruik. Wilt u liever huren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo bent u altijd verzekerd van betaalbare huisvesting met een goede toekomstwaarde. 

Architectuur op maat

Hodes werkt veel samen met LKSVDD Architecten. Binnen ons bouwconcept vertalen zij uw wensen naar een ontwerp dat past bij de omgeving en de eisen van de overheid. Geef uw gevel de uitstraling die u wilt: met bijvoorbeeld houten of circulaire steenachtige gevelbekleding. We ontwerpen integraal in BIM zodat de ontwerpkosten minimaal zijn. Ook hebben we ruim ervaring met specifieke normen en eisen zoals het Bouwbesluit, Frisse Scholen en de eisen van de kinderopvang. In de basis voldoen onze huisvestingsoplossingen aan Frisse Scholen klasse B. Werkt u liever met uw eigen architect? Ook dat is mogelijk.

We regelen alles voor u 

Als proactieve aanbieder van onderwijshuisvesting volgen we uw wereld aandachtig. We zijn op de hoogte van veranderende eisen, vragen, trends, enzovoort. Op basis van uw uitvraag maken we de aanbieding inclusief de gevraagde documenten zoals ontwerp, technische omschrijving, berekeningen adviseurs, plan van aanpak en planning. In de loop der jaren hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd in UAV-gc trajecten.  We werken graag in de volgende stappen: schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en technisch ontwerp. In de ontwerpfase wordt u deskundig begeleid door onze ontwerpleider. Na het ondertekenen van de realisatieovereenkomst maken we het uitvoeringsontwerp en dragen we de werkzaamheden intern over aan de projectleider realisatie. In nauw overleg met u bereidt hij het project voor en geeft hij leiding aan de realisatie. Hodes is ISO- en VCA-gecertificeerd: erkende standaarden voor kwaliteit en veiligheid in elke fase van onze samenwerking.

 

Onderwijsprojecten 
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer   I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl