Van bloembollen naar circulaire bed & tafel

Van bloembollen naar circulaire bed & tafel

In 1926 werd aan de Herenweg in Noordwijkerhout de eerste Bollenschuur gebouwd. Alle ontwikkelingen in de bloembollencultuur kwamen hier voorbij. Die geschiedenis weerspiegelt zich nog altijd in de monumentale gevel. 

Met daarachter: acht Hodes-appartementen...

Initiatiefnemers Desirée en Brigitte van Paridon willen de beleving van de bloembollencultuur koesteren in het project. Dat hoort immers bij het DNA van de streek. Ze hebben nog een ambitie: de oude Bollenschuur herontwikkelen met hergebruik van materialen. En zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Ze willen bovendien bouwen op een manier die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Uitgangspunten waar we als Hodes Huisvesting graag bij aansluiten.   

Subsidies & succes
De monumentale gevel werd respectvol gerestaureerd. Achter de historische gevel realiseerden we acht energie neutrale en circulaire wooneenheden voor starters. Mede dankzij het prominente aandeel van duurzaamheid en circulariteit kon Bed & Bulbs dit succesvolle project uitvoeren met bijdragen uit diverse gemeentelijke, provinciale en Europese fondsen. 

Project gerealiseerd: in opdracht van Bed & Bulbs 

 

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.
Disclaimer   I   Voorwaarden
I   088 – 398 00 00   I
info@hodes-huisvesting.nl

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl