Miniwoningen als snelle

oplossing voor

BrabantWonen

De miniwoning als snelle oplossing voor BrabantWonen

Bij gemeenten en corporaties stapelen de vragen naar betaalbare huurwoningen zich op. Om te voorkomen dat achterstanden nog groter worden moest er snel wat gebeuren. 

Steeds vaker wordt daarom gekozen voor de realisatie van tijdelijke woningen. Voor BrabantWonen hebben we in september 2021, twaalf tijdelijke Hodes Miniwoningen in Den Bosch gerealiseerd.    

De gemeente ’s Hertogenbosch nam het besluit om tien locaties beschikbaar te stellen voor tijdelijke woningen. Hiermee worden de tijdrovende procedures omzeild die gepaard gaan met de nieuwbouw van permanente woningen. 

De flexwoningen in de wijk Poeldonk zijn bestemd voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Denk aan mensen die scheiden of uit het buitenland terugkeren. De Hodes Miniwoningen bieden onderdak aan eenpersoons huishoudens. De woning heeft voldoende comfortabele ruimte om te wonen, koken, slapen, wassen en bergen onder één dak. 

Hodes Huisvesting heeft de twaalf miniwoningen woonklaar opgeleverd. Voorzien van vinyl vloerbedekking, sauswerk op de wanden en plafonds, gordijnen voor de ramen en een keuken met inbouwapparatuur; elektrische kookplaat, afzuigkap en koelkast met vriesvak. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar. Na tien jaar kunnen de woningen verplaatst worden naar een andere locatie. 

Technische specificaties: 

We passen standaard hogere Rc waarden toe dan Bouwbesluit tijdelijke bouw eist (Bouwbesluit eist Rc 1,3 m2K/W). Onze Rc waarden hiervoor zijn; vloer Rc 4,95 gevel Rc 2,7, dak Rc 3,89. Daarnaast passen we standaard HR++ glas toe en zijn de woningen luchtdicht.

Aanvullende eis van BrabantWonen was energielabel A onder de nieuwe NTA8800 rekenmethodiek. Daarnaast de mogelijkheid om de woningen te kunnen koelen. Om dit te kunnen bereiken hebben de woningen een warmtepompboiler voor de warmwater voorziening en een luchtwarmtepomp voor verwarming en koeling. De badkamer heeft een elektrische designradiator. Door deze maatregelen en de Rc-waarden die we hanteren zijn er geen PV-panelen nodig. 

Door het dikke veenpakket in de onderlaag kunnen grote zettingen optreden daarom kiezen we normaal gesproken voor het funderen op palen. Op de locatie in Den Bosch mochten we niet funderen op palen. Door de fundatie op staal te optimaliseren kwamen we tot een zetting die Brabant Wonen acceptabel vindt.

Bekijk de Hodes woonproducten.

Project gerealiseerd: in opdracht van BrabantWonen

 

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.
Disclaimer   I   Voorwaarden
I   088 – 398 00 00   I
info@hodes-huisvesting.nl

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl