22 Flexwoningen voor gemeente Lochem

22 Flexwoningen voor gemeente Lochem

Gemeente Lochem stond voor de grote uitdaging om op korte termijn te zorgen voor voldoende woningen. Deze zijn nodig voor Oekraïense vluchtelingen die zij opvangen op plekken die straks niet langer beschikbaar zijn, maar ook voor andere spoedzoekers.

Met 22 flexwoningen van Hodes kiest Gemeente Lochem voor snelle en duurzame oplossing. De flexwoningen, die bestaan uit 44 modules met een totaal bruto vloeroppervlak van ruim 1450 vierkante meter, worden op twee percelen aan de Zutphenseweg in Lochem geplaatst. Alle woningen krijgen een berging.

Op het eerste perceel aan de kant van de Vogelwikke komen zes Basiswoningen type BW02, op het tweede perceel aan de kant van de Beemd zestien Pluswoningen type PW01. In een klankbordgroep hebben omwonenden, een middelbare school en zwem- en sportcentrum met de gemeente meegedacht en inspraak gehad in het project. Zo kozen zij onder andere de kleur van de houten gevelbekleding. De eenlaagse Basiswoningen worden verlengd en krijgen een houten kader rondom de voordeurmodule. De Pluswoningen hebben twee bouwlagen en worden voorzien van een fraai houten kader en een zadeldak.

Een belangrijk aspect, voor zowel de gemeente als de omwonenden, is de groene omgeving van de Zuthpenseweg. Daarom worden de 22 bergingen, voorzien van een sedumdak. Naast dat de vegetatielaag het dak beschermt waardoor de dakbedekking langer meegaat, draagt het groendak ook bij aan de biodiversiteit en een groenere omgeving.  

 

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.
Disclaimer   I   Voorwaarden
I   088 – 398 00 00   I
info@hodes-huisvesting.nl

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl