Publicatie datum: 10 juni 2020 09:03
Wonen

15 Tiny Houses Hardenberg

In opdracht van woningcorporatie Vechtdal Wonen zijn in december 2019, 15 prachtige Tiny Houses (ook wel de Hodes Miniwoning) geplaatst in de vogelbuurt van Hardenberg.

15 Tiny Houses Hardenberg


De 15 woningen zijn opgesplitst in 3 blokken. Om diversiteit in het straatbeeld te creëren is gekozen om met verschillende hoogtes te werken. 

Tiny House
De hoge variant is ongeveer 27 m2 en de lage variant is ongeveer 33 m2. De woningen zijn ingericht voor een eenpersoonshuishouden. Alle woningen zijn voorzien van een (woon)keuken, badkamer met toilet en een technische ruimte waar ook eventueel een wasmachine kan staan. De lage variant heeft bij binnenkomst een ruimte waar een bed kan staan, bij de hoge variant zal men op een (slaap)bank moeten slapen. 

Met spoed opzoek naar een woning
Vechtdal Wonen biedt de Tiny Houses aan voor mensen die met spoed opzoek zijn naar een woning. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft. Alle nieuwe bewoners zullen maximaal 2 jaar in de Tiny Houses wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop. 

In een aantal dagen geplaatst
Begin oktober zijn de woningen in de assemblage hal van Hodes in elkaar gezet. De woningen zijn in december 2019 geplaatst middels en verder op locatie afgemonteerd. De eerste bewoner heeft voor de kerstdagen nog de sleutel ontvangen.  

Heeft u vragen over dit project of over de Hodes Miniwoning neem dan contact met ons op!

Foto's hoge variant (oppervlakte woning is kleiner):


Foto's lage variant (oppervlakte woning is groter t.o.v. hoge variant):

 

Project gerealiseerd in opdracht van: 

 

 

Nieuwsberichten

Andere projecten

Blijf op de hoogte 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I   088 – 398 00 00    I   info@hodes-huisvesting.nl