Flexwoningen
Antwoord op de urgente woningvraag 

 

 

Flexwoningen: Antwoord op de urgente woningvraag
 

 
 

Nederland roept uit alle macht om meer woningen. Traditionele permanente nieuwbouw kan een oplossing zijn voor de lange termijn, maar die tijd is er niet. Om de woningnood op korte termijn  te drukken moeten we ook kijken naar snel uitvoerbare flexwoningen. 

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen zijn flexibele woningen die sneller en eenvoudiger inzetbaar zijn dan traditionele nieuwbouwwoningen. Beide typen kunnen overigens prima samengaan: gemeenten en woningcorporaties bieden daarmee woonoplossingen voor zowel de korte, middellange als lange termijn. De woningen van Hodes Huisvesting kenmerken zich door, zoals we dat zelf noemen, permanente flexibiliteit. Dit betekent dat onze flexwoningen tijdens hun hele levensduur aanpasbaar zijn aan de eisen en vragen van de op dat moment actuele woningmarkt. 

 

Download onze productbrochures 

 

Download onze productbrochures

 

 


Flexwoning voor iedere woningzoekende

Flexwoningen zijn geschikt voor gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden voor zowel permanente als snelle, tijdelijke huisvesting. De flexwoningen van Hodes bestaan uit één of twee modules. Dankzij alle mogelijke combinaties van de modules zijn de flexwoningen geschikt voor een brede doelgroep: van studenten, tijdelijke (buitenlandse) werknemers, expats/buitenlandse kenniswerkers, statushouders, mensen die zijn gescheiden of een relatie hebben verbroken tot starters, (eenouder)gezinnen met kinderen en senioren.

Snel wonen door korte procedures

Met de inzet van flexwoningen kan snel worden ingespeeld op de vraag naar woningen. Door de kortere juridische procedures en doordat we onze woningen in hun geheel bij ons in de fabriek bouwen, kan de woningvoorraad vlot worden uitgebreid met flexibele woningen. We kunnen binnen zes maanden na het eerste contact twintig woningen realiseren, vanaf de start tot aan de oplevering. Zo helpen we om de toegankelijkheid van de woningmarkt op korte termijn te vergroten.

Flexwoningen van Hodes: Altijd een passende variant

Hodes biedt keuze uit verschillende typen flexwoningen: bestaande uit één of twee modules, grondgebonden en stapelbaar tot drie lagen hoog. Dankzij alle mogelijke variaties in uitstraling voldoen de woningen altijd aan de beeldkwaliteitsplannen en welstandseisen. Kortom: de flexwoningen van Hodes bieden voor elke locatie, elke doelgroep en elke vastgoedstrategie van de gemeente, corporatie, ontwikkelaar of investeerder een passende invulling.

Flexwoningen van Hodes

Alle Hodes flexwoningen hebben een connectie met elkaar. De Hodes Miniwoning heeft een entree met keuken, badkamer, technische ruimte en een woon-/slaapkamer. Door een extra module met één of twee slaapkamers aan de Miniwoning te koppelen ontstaat de Hodes Basiswoning. Deze woning is er in drie uitvoeringen. Daarnaast is er de Hodes Pluswoning, met op de eerste verdieping slaapkamers en een technische ruimte. Binnen deze oplossingen zijn er weer diverse optionele indelingen mogelijk.

Alle flexwoningen conform beeldkwaliteitsplan

De verschillende typen Hodes flexwoningen zijn door elkaar te bouwen en met elkaar te combineren. We kunnen sprongen maken in de woonblokken, verschillende kapvormen toepassen en meer. De gevelafwerking, verschijningsvorm en kleurstelling is af te stemmen op het beeldkwaliteitsplan van de gemeente.

Hodes: specialist op het gebied van flexwonen

Hodes is koploper als het gaat om flexibele woonoplossingen. Flexwonen is niet alleen ons antwoord op de huidige, urgente vraag naar woningen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de manier is van toekomstgericht huisvesten. Onze flexwoningen zijn geschikt voor vandaag, maar ook voor de toekomst die steeds minder voorspelbaar wordt. Onze huisvestingsoplossingen zijn makkelijk aan te passen. Flexibel, duurzaam en betaalbaar.

Meer weten over de flexwoningen van Hodes?

Wilt u meer weten over flexwonen en de flexwoningen van Hodes Huisvesting? Wij kunnen u snel en zonder verplichtingen een prijsindicatie inclusief ontwerp en technische beschrijving toesturen. Neem contact met ons op. 

 

Woonprojecten 
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl 

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer   I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl