Publicatiedatum: 28 augustus 2020 10:37
Actueel

Nieuwbouw Arentschool te Rotterdam

Nieuwbouw Arentschool te Rotterdam

Het ontwerp van de Arentschool is tot stand gekomen vanuit de visie: “Opzoek naar een stukje groen geluk…” Een kleine groene oase midden in een dichtbebouwd en stedelijk gebied.


Door onze opdrachtgever zijn we uitgedaagd om een ontwerp te maken voor de nieuwbouw van de huidige Arentschool in Rotterdam. Samen met onze vaste co-makers en partners; LKSVDD Architecten, Donker Design, Noorman bouw- en milieu advies en Lucassen bouwconstructies zijn we tot een prachtig eindresultaat gekomen. Begin volgend jaar (2021) zullen we starten met de sloop van de oude school en gaan we de nieuwe school nog vóór het nieuwe schooljaar 2021/2022 opleveren. 

Een groen schoolplein en een duurzaam schoolgebouw is het vertrekpunt. Voor de nieuwe Arentschool geldt dat ook, qua bouwmethode en materiaalgebruik. Maar daarnaast zal het gebouw ook bij gaan dragen aan de groenbeleving in de buurt en aan biodiversiteit in de wijk. Dit begint bij de invulling en het ontwerp van het schoolplein. Daarnaast krijgt het nieuwe gebouw een robuuste en natuurlijke uitstraling met aardetinten, veel hout (met name in het interieur) en een gedeeltelijk groen dak met een mix van sedum, grassen en kruiden. 

De nieuwe school is gelegen in een binnenstedelijk gebied en is omringt met hoogbouw. Het schoolgebouw dient met zo min mogelijk overlast voor de buurt te worden gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen met ons modulaire bouwsysteem. Dit systeem gaat uit van geprefabriceerde modules die per vrachtwagen naar de locatie zullen worden vervoerd. Met deze modules als bouwstenen kan het nieuwe schoolgebouw worden gerealiseerd in zeer korte tijd en zo wordt de overlast tot een minimum beperkt. Het gebouw is eenvoudig aanpasbaar en eventueel uit te breiden. Met name de flexibiliteit intern is voor deze opgave van grote waarde. Op eenvoudige wijze zijn ruimtes aanpasbaar, zonder verlies van intrinsieke kwaliteiten zoals daglicht of de ruime gangen. De stedenbouwkundige inpassing op de locatie en de uitstraling van het schoolgebouw op de directe omgeving worden daarbij niet uit het oog verloren.

Een heldere en overzichtelijke organisatie van het schoolgebouw op basis van de uitvraag, die de ontwikkeling van het kind en het onderwijs voorop stelt; dat is wat wij beloven! 

Via onze website houden wij u op de hoogte van dit project. Volg ons ook op social media; LinkedINFacebook of InstagramNieuwsberichten


Blijf op de hoogte

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.    I    Disclaimer    I    Voorwaarden    I    088 – 398 00 00    I    info@hodes-huisvesting.nl